Ingredientai

Imbieras 1 gabaliukas
Laimo vaisiai 2 vnt.
Druska pagal skonį
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Imbiero šaknį nulupkite, smulkiai supjaustykite. Žemės riešutus sumalkite. Nuo žaliųjų citrinų smulkia tarka nutarkuokite žievelę. Išspauskite sultis.

Kvapiuosius pipirus sugrūskite su paprikomis ir druska. Pusę tarkuotų žievelių ir sultis sumaišykite su smulkintu imbieru ir maltais žemės riešutais. Sudėkite ir pusę masės iš grūstuvės.

Imbiero miltelius sumaišykite su likusia grūstuvėje mase ir likusiomis tarkuotomis žievelėmis. Įberkite juodųjų pipirų.

Kiaulienos kumpio viduryje įpjaukite 5 – 7 cm ertmę, į ją sugrūskite imbiero masę, paskui ištraukite peilį ir atsargiai užspauskite ertmę.

Įtrinkite kumpį iš viršaus ir iš kraštų imbiero miltelių mase. Uždėkite kumpį ant grotelių, įstatytų į plokščią kepimo skardą. Kepkite 240 laipsnių karštumo orkaitėje 15 min.

Paskui sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių. Įpilkite į skardą 2 stiklines vandens.

Kepkite kumpį taip: 20 min. – kiekvieniems 500 g. Taigi 2,5 kg kumpis keps maždaug 1 val. 40 min.

Ištraukite kumpį iš orkaitės, uždenkite folija, tegu pabūna 20 min. Patiekite šiltą arba visiškai atvėsusį.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai