Ingredientai

Mėtos 1 šakelė
Balzaminis actas 2 šaukštai
Druska pagal skonį
Mairūnai pagal skonį
Čiobreliai pagal skonį
Porcijos: 6




Pir­miau­sia apie avieną. Prieš kokius metus nebū­čiau pati­kė­jęs, kad savo bloge rašy­siu apie avieną. Iki tol patir­tis su šia mėsa buvo labai neko­kia. Ji man aso­ci­ja­vosi su pakan­ka­mai kieta ir labai, labai labai smir­din­čia mėsa. Pirmą ska­nią avieną para­ga­vau, pas tokį vieną estą ūki­ninką, kuris gyvena pel­kėje ir tas avis augina. Jo troš­kin­tas avi­nu­kas buvo labai ska­nus. O dabar, visai nese­niai, drau­gas pasiūlė paban­dyti avie­nos, kuri išau­ginta jo tėvo ūkyje, netoli Klai­pė­dos. Žinoma suti­kau, ne dėl to, kad siūlė drau­gas, o dėl to, kad aviena iš Klai­pė­dos :) (paste­bė­jote, kad man patinka vis­kas, kas susiję su Klai­pėda? :) ). Ir ką? Mėsa tobula, minkšta, liesa, o svar­biau­sia, visiš­kai be smarvės.

Gaminimo eiga

O dabar apie receptą :)Vasara. Vis mažiau laiko norisi pra­leisti namuose ir kuo dau­giau gam­toje. O kaip gi būnant gam­toje nepa­si­ke­pus ant laužo mėsos keps­nio arba šaš­lykų. Šaš­ly­kai kilę iš Arti­mųjų Rytų. Ten pri­klau­so­mai nuo vie­ti­nių papro­čių ir reli­gi­jos popu­lia­rūs yra avie­nos, kiau­lie­nos arba jau­tie­nos šaš­ly­kai.
Žinoma, musul­mo­niš­kuose kraš­tuose yra tik avie­nos šaš­ly­kai, tuo tarpu krikš­čio­niš­kuose be avie­nos popu­lia­rūs yra ir kiau­lie­nos šaš­ly­kai. Lie­tu­voje avie­nos šaš­ly­kas nėra toks popu­lia­rus kaip kiau­lie­nos, bet plin­tant kiau­lie­nos neval­gymo madai, jis darosi vis popu­lia­res­nis. Tad jei kur gau­site geros avie­nos, nepa­tin­gė­kite pasi­da­ryti šaš­lykų – nesi­gai­lė­site :)
Supjaus­ty­kite mėsą gaba­liu­kais, tin­ka­mais verti ant iešmo (būti­nai išpjaus­ty­kite visas saus­gy­sles ir plė­ves). Sudė­kite į dubenį mėsą, suber­kite prie­sko­nius, supil­kite aliejų ir actą, išmaišykite.
Ten pat sudė­kite žie­dais arba pus­žie­džiais supjaus­ty­tus svo­gū­nus, ranka suplė­šy­tus pet­ra­žo­lių ir mėtų lapus. Viską gerai išmai­šy­kite ran­ko­mis, spaus­dami ir min­ky­dami, taip lyg min­ky­tu­mėte tešlą. Nepa­gai­lė­kite jėgos! :)
Lai­ky­kite šal­dy­tuve bent per naktį, o galite ir dar ilgiau. Kep­kite ant žarijų.

Prie avie­nos šaš­lyko pui­kiai tiks lava­šas.

kasuvalgyti.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai