Ingredientai
„Cannelloni makaronus esu gaminusi su įvairiais įdarais ir padažais, bet šis įdarytų makaronų receptas mūsų šeimoje populiariausias. Patiekalas ne tik labai gardus, bet ir paprastai pagaminamas“, – „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė rekomenduoja pasigaminti įdarytų makaronų.
Gaminimo eiga
600 g maltos mėsos dedu į dubenį. Beriu druskos, pipirų, džiovintų žalumynų – sumaišau.
Burokine tarka sutarkuoju vidutinę morką. Kubeliais supjaustau nedidelį svogūną.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, verčiu daržoves. Pakepinu daržoves (vis pamaišydama) ~ 5–7 min ant vidutinės ugnies. Pakepintas daržoves verčiu į dubenį su mėsa. Viską sumaišau – įdaras paruoštas.
Paruoštą mėsą dedu į cannelloni makaronus (makaronai nevirti!). Dedu mažu šaukšteliu lengvai paspausdama mėsos įdarą.
Įdarytus makaronus (vienu sluoksniu) dedu į kepimo skardą (30x20 cm dydžio). Įdariau beveik 250 g makaronų, keli makaronai liko be įdaro, juos taip pat įtalpinau į kepimo skardą.
Paruošiu užpilą: į dubenėlį įmušu 3 kiaušinius. Beriu šiek tiek druskos. Pilu 250 ml pieno. Dedu 4 šaukštus grietinės (naudojau 10 proc. riebumo).
Viską gerai sumaišau ir užpilu ant makaronų.
Kepimo formą uždengiu folija ir šaunu į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Kepsiu ~35 min – „viršus apačia“ be vėjelio.
Sutarkuoju ~150 g fermentinio sūrio.
Po 35 min. kepimo formą traukiu lauk iš orkaitės, nuimu foliją. Tarkuotu sūriu apibarstau makaronus ir grąžinu atgal į orkaitę (be folijos). Kepsiu dar ~15–20min, kol sūris išsilydys .
Patiekalas paruoštas!
Skanaus.