Ingredientai

Šviežias amūras 1 vnt.
Citrina 0.5 vnt.
Petražolės 0.5 saujos
Tarkuotos morkos
Smulkintas česnakas
Porcijos: 6
Amūras priklauso karpinių šeimai. Greitai auga, maitinasi augalais, labai mėgsta švelnią tvenkinio augmeniją, net angliškai vadinamas grass carp – žolės karpis. Jo mėsa balta, didžiulis kiekis baltymų, turi ir Omega3, B12, seleno ir fosforo. Ši žuvis ruošiama panašiai, kaip plačiakaktis ir karpis. Amūro paruošimui gali pakakti tik prieskonių ir citrinos.

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia nuskuskite šviežio amūro žvynus ir išdorokite, nuplaukite ir nusausinkite. Padarykite įpjovas šonuose, maždaug kas 2 cm, tiek, kad tilptų citrinos skiltelė ir šviežios petražolės. Palikite pasimarinuoti per naktį.

2. Kitą dieną į žuvies vidų pridėkite stambiai tarkuotų morkų ir smulkinto česnako.

3. Kepkite 170 C temperatūroje. Laikas priklauso nuo žuvies dydžio - apie 40-60 minučių. Druską barstykite kepimo pabaigoje.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Ne silkė pataluose
Lengvai paruošiamas
1 val.

Ne silkė pataluose

Eršketas garstyčių padaže
Lengvai paruošiamas
1 val.

Eršketas garstyčių padaže

Įdarytas amūras
Lengvai paruošiamas
1 val.

Įdarytas amūras

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais