Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Antį iš vidaus ir išorės gerai išplauti ir virtuviniu popieriumi nusausinti, ištrinti druska ir pipirais.

2. Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių.

3. Batono žievę apipjaustyti, batoną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su kiaušiniais ir grietine. Obuolius ir svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti ir trumpai apkepinti svieste kartu su slyvomis trumpai apkepinti svieste, pagal skonį pagardinti medumi.

4. Kubeliais supjaustytą moliūgą trumpai apkepinti aliejuje ant vidutinės ugnies. Lapelius nuo dviejų čiobrelių šakelių sukapoti. Imbierą nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Visus produktus įdarui sumaišyti su kalendra, pagal skonį įdėti druskos, pipirų ir sudėti įdarą į antį. Angą užsiūti virtuviniu siūlu arba susmeigti mediniais segtukais, o anties odą keliose vietose subadyti.

5. Troškintuve arba gilioje kepimo formoje pašildyti taukus ir dėti antį nugara į apačią. Atidarytame troškintuve maždaug 15 min. kepti, kol oda po truputį pradės čirškėti. Temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių, apversti antį ant kitos pusės ir dar kepti maždaug 15 min. Šią procedūrą pakartoti dar kartą - kepti po 15 min. apverčiant vis ant kitos pusės ir paskui dar 1 val. kepti antį ant nugaros, uždengus dangčiu troškintuvą.

6. Kepant antį vis apipilti susidariusiu sultiniu. 10 min. prieš kepimo pabaigą sumaišyti 1 valg. šaukštą medaus su obuolių (arba apelsinų) sultimis ir aptepti antį (dangčio nebedengti). Įduriant adatą tarp šlaunies ir krūtinėlės, patikrinti ar iškepė - antis iškepusi, jei išbėga skaidrios sultys.

7. Patiekti galite su keptais obuoliais arba apkeptomis virtomis bulvėmis.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai