Ingredientai

Antis 2 kg
Taukai 60 g
Batonas 250 g
Obuoliai 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Moliūgai 100 g
Džiovintos slyvos 100 g
Sviestas 20 g
Aliejus 1 šaukštas
Medus 1 šaukštas
Imbieras šviežias 40 g
Grietinė 100 ml
Kiaušiniai 2 vnt.
Kalendros maltos pagal skonį
Druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Medus 1 šaukštas
Obuolių sultys 100 ml

Gaminimo eiga

Antį iš vidaus ir išorės gerai išplauti ir virtuviniu popieriumi nusausinti, ištrinti druska ir pipirais. Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių.

Batono žievę apipjaustyti, batoną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su kiaušiniais ir grietine. Obuolius ir svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti ir trumpai apkepinti svieste kartu su slyvomis trumpai apkepinti svieste, pagal skonį pagardinti medumi.

Kubeliais supjaustytą moliūgą trumpai apkepinti aliejuje ant vidutinės ugnies. Lapelius nuo dviejų čiobrelių šakelių sukapoti. Imbierą nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Visus produktus įdarui sumaišyti su kalendra, pagal skonį įdėti druskos, pipirų ir sudėti įdarą į antį. Angą užsiūti virtuviniu siūlu arba susmeigti mediniais segtukais, o anties odą keliose vietose subadyti.

Troškintuve arba gilioje kepimo formoje pašildyti taukus ir dėti antį nugara į apačią. Atidarytame troškintuve maždaug 15 min. kepti, kol oda po truputį pradės čirškėti. Temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių, apversti antį ant kitos pusės ir dar kepti maždaug 15 min. Šią procedūrą pakartoti dar kartą - kepti po 15 min. apverčiant vis ant kitos pusės ir paskui dar 1 val. kepti antį ant nugaros, uždengus dangčiu troškintuvą.

Kepant antį vis apipilti susidariusiu sultiniu. 10 min. prieš kepimo pabaigą sumaišyti 1 valg. šaukštą medaus su obuolių (arba apelsinų) sultimis ir aptepti antį (dangčio nebedengti). Įduriant adatą tarp šlaunies ir krūtinėlės, patikrinti ar iškepė - antis iškepusi, jei išbėga skaidrios sultys.

Patiekti galite su keptais obuoliais arba apkeptomis virtomis bulvėmis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu