Ingredientai

Rūkyta lašiša 4 riekelės
Ryžių actas 2 šaukštai
Sviestas 10 šaukštai
Druska 0.5 šaukštelio
Citrinų sultys 1 šaukštelis
Tai tradicinio Benedikto kiaušinių receptas, tik vietoj kumpio naudojama rūkyta lašiša.

Gaminimo eiga

Užvirkite vandenį puode ir įpilkite actą, užvirkite vandenį vėl ir sumažinkite ugnį. Kiaušinius atsargiai išmuškite į dubenėlį ir lėtai įleiskite kiaušinius po vieną į vandenį (nedėkite visų iš karto - palaukite kol kiekvienas pabaltuos. Išjunkite ugnį, uždenkite puodą ir palikite 4 minutes. Ištraukite kiekvieną virtą kiaušinį atskirai. Iš pirmo karto gali ir neišeiti, bet pabandžius kelis kartus tikrai pavyks.

Padažo paruošimas:
Keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite likusius padažo ingrientus į trintuvą (maišytuvą) ir išplakite. Lėtai maišant supilkite ištirpdytą svietą ir lėtai plakite. Supilkite į indą ir pastatykite netoli šiltos viryklės - nevirkite ir nešildykite papildomai.

Paskrudinkite batono riekutes, uždėkite rūkytą lašišą, atsargiai uždėkite kiaušinius ir užpilkite Hollandaise padažo.

Patiekite kartu su žalumynais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Itališkas omletas su smidrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Itališkas omletas su smidrais

Omleto pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Omleto pyragas

Kiaušinienė kaip pas mamą
Lengvai paruošiamas
50 min.

Kiaušinienė kaip pas mamą

Kiaušinienė su porais
Lengvai paruošiamas
30 min.

Kiaušinienė su porais