Porcijos: 4
Artėja Helovino šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti ne tik save, bet ir kitus įvairiausiais pokštais, kostiumais, žaidimais, na ir žinoma – Helovino patiekalais.

Gaminimo eiga

Kuo nustebinti draugus? Į šį klausimą mums atsako virtuvės šefas Rusalnas Bolgovas, kuris visuomet vadovaujasi nuostata, kad „maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas...“.

Puikiai žinome, kad Helovinas – ne tik vaiduoklių šventė. Neatsiejamas šios šventės simbolis - moliūgai. Juos virtuvės šefas siūlo naudoti papuošimui ar net pagaminti iš jų indus patiekalams. Antai aštraus skonio mini kukuliukai iš mėsos faršo ar aštrūs vištienos piršteliai puikiai įsikurs tokiame dubenyje.

„Helovino patiekalai turėtų būti aštraus skonio, nes ši šventė – aštrių pojūčių mėgėjams! – pasakoja virtuvės šefas, - Tokius pojūčius galite pajausti ne tik šėldami, bet ir skaniai užkandžiaudami. Vienas iš patiekalų, kuris itin sušildo – pertrinta moliūgų sriuba su parūkyta vištiena, paskaninta tabasko padažu. Šiai šventei puikiai tinka įvairios tortilijos, buritos, taip pat trapios tešlos Kiš lorenai (Quiche Lorraine), kurių įdarui galite panaudoti tiek daržoves, tiek parūkytą mėsytę.“

Ruslanas Bolgovas pasakoja, kad karštai rūkyta vištiena labai tinka Helovino patiekalams, nes gaminiai turi labai įdomų ir apetitą keliantį dūmo kvapą bei skonį, be to, ši mėsa yra labai minkšta. Žinoma, patiekalams paskaninti jos nereikia daug.

Vaiduoklių šventės patiekalai turi būti labai spalvingi: daug oranžinės ir raudonos spalvos, o jas išgauti padės ne tik aukso rudumo mėsa, bet ir daug spalvingų daržovių.

Na, o gėrimas – žinoma pomidorų sultys! Kad jos būtų aitresnės, pabarstykite šiek tiek pipirų, druskos, įpilkite kelis lašelius Tabasko padažo, galite įspausti ir citrinų sulčių, o į stiklinę įdėkite šiaudelį bei saliero stiebą. Lai tai būna nealkoholinė „Kruvinoji Meri“!

Šį kartą virtuvės šefas dalinasi paprasto, bet labai skanaus užkandžio receptu. Tai įvairių skonių mažieji mėsainiai su gardžiai paruoštomis daržovėmis ir karštai rūkyta vištienos šlaunelių mėsa.

Aštrūs Helovino mėsainiai su rūkyta vištiena

Sviestą įdedame į puodą, tada sudedame sutraiškytas česnako skilteles, čiobrelį ir pašildome ant kaitlentės. Sviestui ištirpus šiek tiek paverdame, kad išgaruotų visas skystis (vanduo).

Perpjauname bandeles, jų vidinę pusę patepame šiuo sviestu ir apskrudiname: geriausia apkepti ant grilinės keptuvės, o jei tokios neturite - orkaitėje iš abiejų pusių. Svarbu, kad apatinė bandelės dalis būtų apskrudusi.

Baklažaną supjaustome piršto storio gabaliukais, pabarstome druska ir palaikome 20 min., paskui nuplauname, nusausiname ir apkepame iš abiejų pusių ant karšto aliejaus. Apkeptą baklažaną padėkime ant popierinės servėtėlės, kad sugertų riebalus.

Šoninės juosteles paskrudiname orkaitėje iki traškumo ant kepimo popieriaus, taip pat padedame ant popierinės servėtėlės, kad sugertų riebalus, o rūkytą šlaunelių mėsą supjaustyti piršto storio griežinėliais.

Pomidorus taip pat supjaustome tokio paties storio skiltelėmis ir patepame paruoštu sviestu, tada iš abiejų pusių apkepame ant keptuvės.

Padažui skirtus ingredientus visus sumaišome ir juo patepame nuplautas salotas .Paimame apkeptų bandelių apatines dalis ir gražiai dedame sluoksniais ingredientus: vieną mėsainį su baklažanu ir šonine bei salotomis, kitą su pomidoru ir rūkyta vištienos mėsa bei salotų lapais, tuomet uždedame viršutines bandelių dalis.

Paruoštus mėsainius galite perverti medine lazdele, kad nesuirtų, galite papuošti žolelėmis, sūriu, na ir patiekti moliūguose ar šalia jų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai