Paklauskite hamburgiečių, koks gi populiariausias jų miesto patiekalas, ir jie tuoj pat atsakys, kad ungurio sriuba. Ši sriuba išties yra įspūdinga ingredientų gausa bei įvairove. Nors XVIII a. šią sriubą virdavo tik iš žuvies, tačiau ilgainiui ingredientų skaičius didėjo. Dėl šios priežasties vokiškas sriubos pavadinimas aalsuppe įvardija ingredientų gausą, o ne pačią žuvį joje. Hamburgiečiai taip pamėgo šią sriubą, jog mielai ją valgo net ir be žuvies ir vadinama ją verlorene Aalsuppe (liet. pamesto ungurio sriuba).

Gaminimo eiga

Sriubai gaminti galima naudoti ir rūkytą ungurį. Jei turite šviežią žuvį, rekomenduočiau ją nors pusvalandį pamarinuoti citrinų sultyse.

Džiovintus vaisius supjaustykite smulkiais gabalėliais ir 15-20 min. pamirkykite šiltame vandenyje.

Gabalais supjaustykite ungurį, apiberkite 1,5 šaukšteliu druskos ir 20 min. pamarinuokite vienos citrinos sultyse.


Susmulkinkite vytintą kumpį.

Gabalėliais supjaustykite svogūnus, morkas, smidrus, bei susmulkinkite petražolių lapelius.

Dideliame puode įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apkepkite supjaustytus svogūnus bei morkas, kad gražiai apskrustų. Po to į puodą įpilkite 2 l jautienos sultinio ir įdėkite susmulkintą vytintą kumpį, lauro lapus, gvazdikėlius, nusausintus išmirkytus džiovintus vaisius, smidrus ir žirnelius. Viską pavirkite ant mažos ugnies apie 15 min.

Tuo tarpu ungurį (be marinato) sudėkite į kitą puodą, užpilkite likusius 500 ml jautienos sultinio ir pavirkite apie 10 min. (taip pat ant mažos kaitros). Išvirusius ungurio gabalėlius sudėkite į sultinį su vaisiais bei kitais prieskoniais ir pavirkite dar kelias minutes.

Atskirame indelyje sumaišykite sviestą su miltais, cukrumi, druska, bei maltais juodaisiais pipirais. Taip pat įpilkite kelis šaukštus sultinio iš sriubos ir, gerai išmaišę, viską supilkite sriubą – ji šiek tiek sutirštės.

Pabaigoje sriubą pagardinkite petražolėmis ir po kelių minučių patiekite ant stalo – į kiekvieną lėkštę įdėkite porą gabalėlių ungurio ir užpilkite sriuba. Skanaus.

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai