Porcijos: 2
Gaminant patiekalus su krabais, žaidimo juos lukštenant būna tikrai nemažai. Tačiau tai neturėtų būti priežastis negaminti iš jų patiekalų.

Gaminimo eiga

Su krabų mėsa galima pagaminti išties labai skanių ir dėmesio vertų patiekalų. Po storais krabo šarvais slepiasi baltymais turtinga balta mėsa, kuria mėgautis galima ir tik vos apvirus krabą.

Nors ir skani, tačiau krabo mėsa nėra labai stipraus skonio, todėl jos skonis labai lengvai „prisitaiko“ prie kitų patiekalo gamyboje naudojamų ingredientų. Tad renkantis receptus su šiuo delikatesu, reikia įsitikinti, kad nekasdienis produktas duotų norimą rezultatą.

Žemiau pateiktas receptas yra jau patikrintas ir įvertintas. Tad jei mėgstate gurmaniškas interpretacijas galite drąsiai rizikuoti.

Jeigu naudojate nevirtus krabus, išvirkite juos: į pasūdytą verdantį vandenį sudėkite krabus ir pavirkite apie 15 min. Išvirus palikite, kad atvėstų.

Baltoji krabo mėsa, kurios reikia, yra žnyplėse, kojose bei krabo kūno apačioje (ten kur sueina kojos ir čiuptuvai). Krabus darinėkite skardoje ar kitame didesniame inde, kad išsaugotumėte iš darinėjamo kiauto išbėgantį krabo sultinį.

Gražiai nulaužkite visas kojas bei čiuptuvus. Tam, kad jie suskiltų, užtenka smarkiau juos trinktelėti virtuviniu ar paprastu plaktuku. Šarvams suskilus, gražiai išimkite mėsytę ir atidėkite ją į šalį.

Dorokite atidžiai, kad su mėsa nepakliūtų šarvų skeveldros. Išdoroję krabą, per sietą perkoškite visus iš kiauto išbėgusius skysčius ir atidėkite į šalį.

Paruoštą mėsytę sutrinkite šakute ir dar kartą įsitikinkite, kad neliko kiauto skeveldrų. Nedideliame puode įkaitinkite sviestą ir kelias minutes pakepinkite sutrintą krabo mėsą. Tada supilkite nukoštus skysčius, bei pieną su grietinėle. Užvirus sumažinkite ugnį ir lėtai pavirkite apie 10 min. Nuolat stebėkite puodą – juk žinote, kaip gali greitai išbėgti kaitinamas pienas.

Pavirus sudėkite tarkuotą muskato riešutą, druską, juoduosius ir kajeno pipirus. Viską derinkite pagal skonį – labai svarbu kurio nors ingrediento nepadauginti. Tačiau ši sriuba turi būti šiek tiek aštroka. Tame slypi sriubos „gerumas“. Viską sumaišius pavirkite dar 5 minutes ir galite patiekti.

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai