Ingredientai
Lašišos filė
300 g
Sterkų filė
300 g
Žuvies sultinys
50 ml
Baltas sausas vynas
50 ml
Špinatai
200 g
Sviestas
1 šaukštas
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Grietinės
200 ml
Porcijos: 4
Vyne troškinta žuvų pynutė su gardžiu špinatų padažu tinka ir savaitgalio pietums, ir šventiniam stalui.
Gaminimo eiga
Pašalinkite kaulus ir supjaustykite filė vienodo dydžio juostelėmis.
Filė juosteles pagardinkite druska ir baltaisiais pipirais, suformuokite pynutę.
Kepimo formą ištepę sviestu sudėkite žuvų pynutes. Įpilkite sultinio ir vyno.
Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 8–10 minučių. Kepimo trukmė riklauso nuo žuvų juostelių storio.
Patiekite su bulvių koše arba ryžiais.
Špinatų padažas:
Špinatų lapus akimirkai pamerkite į karštą vandenį ir nuskalaukite
šaltu vandeniu.
Puode išlydykite sviestą ir pakepinkite svogūnus. Pridėkite špinatų lapų, pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas sutirštės.