Receptas tiems, kas mėgsta aštrų maistą, kvapą ir skonį.

Gaminimo eiga

1. Raudonąsias paprikas, čili pipirus, imbierą ir česnaką labai smulkiai supjaustyti. Sudėti viską į puodą, supilti pomidorus iš skardinės, supilti cukrų ir actą. Maišyti, kol užvirs. Gali atsirasti putų, jas su šaukštu nugriebti. Primažinti ugnį ir toliau kaitinti 40-50 minučių kartkartėm pamaišant.

2. Džemas turi būti lipnus, vientisas, tiek spalva, tiek konsistencija panašus į tirštą burbuliuojančią lavą, besiveržiančią iš kaitraus ugnikalnio.

3. Šiek tiek palaukti, kol atvės, sudėti į pakaitintus stiklainiukus ir užkonservuoti. Laikyti sausoje tamsioje vietoje tol, kol užsigeisit ko nors tikrai pritrenkiančio ir alsuojančio karščiu.

Patarimai

* Labai tinka prie mėsos patiekalų kaip padažas, taip pat prie makaronų, ar tiesiog užsitepti ant juodos kvapnios duonos. Skanaus, nenusideginkit liežuvio!

* Puiki šildanti dovana draugams Kalėdų proga.

receptą dėkojame skaitytojui Lukui.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai