Ingredientai
Sviestas
130
g
Miltai
1.5
stiklinės
Kiaušiniai
3
vnt.
Grietinė
1
stiklinė
Druska
žiupsnelis
Pipirai
pagal skonį
Kriaušės
4
vnt.
Graikiniai riešutai
1
sauja
Sviestas
1
šaukštas
Porcijos: 8
Skani ir šilta, ir šalta. Tinka kaip pirmasis patiekalas iškilmingiems pietums arba vakarienėms, taip pat yra malonus užkandis prie stiklo vyno.
Gaminimo eiga
Išsukite sviestą ir miltus, kad pasidarytų tešla.
Išlipdykite ja 24 cm skersmens išardomos formos dugną ir kraštus.
Palaikykite 20 minučių šaltai.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.
Sumaišykite grietinę ir suplaktus kiaušinius, įtrupinkite ten mėlynąjį pelėsinį sūrį.
Kruopščiai išmaišykite ir paskaninkite druska bei pipirais.
Užpilkite maišinį ant papločio.
Supjaustykite kriaušes skiltelėmis ir išdėliokite ant įdaro.
Kriaušes aptepkite ištirpintu sviestu. Papuoškite graikiniais riešutais.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Atsiliepimai