Ingredientai
Sviestas
150
g
Miltai
2
stiklinės
Vanduo
3
šaukštai
Svogūnai
2
vnt.
Raudonieji svogūnai
2
vnt.
Porai
1
vnt.
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Rozmarinai
0.5
šaukštelio
Kiaušiniai
4
vnt.
Pienas
0.5
stiklinės
Grietinė
0.5
stiklinės
Parmezano sūris
50
g
Juodosios alyvuogės
200
g
Porcijos: 6
Tokia pica tiks prie vyno – tai aštraus skonio ieškotojų pamėgtas atradimas.
Gaminimo eiga
Ištrinkite sviestą su miltais. Supilkite vandenį ir išminkykite tešlą.
Išlipdykite ja 24 cm skersmens išardomos formos dugną.
Padėkite pusvalandžiui šaltai.
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite skiltelėmis, porą supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite aliejuje ant silpnos ugnies.
Apibarstykite rozmarinais.
Išplakite kiaušinius, pieną, grietinę ir tarkuotą sūrį.
Paplotį kepkite 225 laipsnių orkaitėje apie 8-10 minučių.
Svogūnus ir supjaustytas alyvuoges suberkite ant apkepto papločio ir ištrupinkite ant viršaus pelėsinį sūrį.
Užpilkite kiaušinių ir pieno maišiniu.
Kepkite 200 laipsnių orkaitės apatinėje dalyje apie 40 minučių.
Patiekite šiltą.
Atsiliepimai