Porcijos: 3

Pasigaminkite grybų sriubos. „Iš voveraičių galima pasigaminti pačių įvairiausių ir netikėčiausių patiekalų: nuo pašteto iki karpačio. Tačiau mūsų šeimoje itin mėgstama šviežių morkų ir bulvių sriuba, kuriai pasakiško skonio suteikia būtent voveraitės“, – pranešime žiniasklaidai sako „Lidl“ ambasadorius Vytaras Radzevičius. Na o jei nespėjote prisirinkti voveraičių, jas galima pakeisti rudaisiais pievagrybiais arba populiarėjančiais šitakio grybais.

Gaminimo eiga

  • Nuskuskite bulves ir supjaustykite jas stambiais gabalėliais. Morkas nulupkite ir perpjaukite į kelias dalis. Daržoves sudėkite į puodą, įpilkite šalto vandens ir išvirkite.

  • Daržovėms išvirus, nupilkite ⅔ vandens ir sudėkite paruoštus grybus. Uždenkite puodą dangčiu ir gerai patroškinkite.

  • Kol viskas troškinasi, susmulkinkite svogūną ir pakepinkite keptuvėje ant sviesto, kol suminkštės.

  • Iš puodo išgaravus vandeniui, užpilkite pieno, kad apsemtų daržoves bei grybus ir virkite toliau. Skysčiui užvirus, sudėkite pakepintus svogūnus ir įberkite druskos.

  • Sriubai išvirus, išpilstykite ją į lėkštes ir užbarstykite smulkintų krapų. Skanaus!