Ingredientai
Pasigaminkite grybų sriubos. „Iš voveraičių galima pasigaminti pačių įvairiausių ir netikėčiausių patiekalų: nuo pašteto iki karpačio. Tačiau mūsų šeimoje itin mėgstama šviežių morkų ir bulvių sriuba, kuriai pasakiško skonio suteikia būtent voveraitės“, – pranešime žiniasklaidai sako „Lidl“ ambasadorius Vytaras Radzevičius. Na o jei nespėjote prisirinkti voveraičių, jas galima pakeisti rudaisiais pievagrybiais arba populiarėjančiais šitakio grybais.
Gaminimo eiga
Nuskuskite bulves ir supjaustykite jas stambiais gabalėliais. Morkas nulupkite ir perpjaukite į kelias dalis. Daržoves sudėkite į puodą, įpilkite šalto vandens ir išvirkite.
Daržovėms išvirus, nupilkite ⅔ vandens ir sudėkite paruoštus grybus. Uždenkite puodą dangčiu ir gerai patroškinkite.
Kol viskas troškinasi, susmulkinkite svogūną ir pakepinkite keptuvėje ant sviesto, kol suminkštės.
Iš puodo išgaravus vandeniui, užpilkite pieno, kad apsemtų daržoves bei grybus ir virkite toliau. Skysčiui užvirus, sudėkite pakepintus svogūnus ir įberkite druskos.
Sriubai išvirus, išpilstykite ją į lėkštes ir užbarstykite smulkintų krapų. Skanaus!