Ingredientai

svogūno 1 vnt.
rudųjų pievagrybių 2 saujos
sviesto 50 g
rizoto ryžių 2 saujos
baltojo vyno (nebūtina) 0.25 stiklinės
sultinio 0.5 l
tarkuoto kietojo sūrio 2 saujos
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis

Gaminimo eiga

1. Svogūną supjaustykite kubeliais. Pievagrybius perpjaukite per pusę ir supjaustykite gabaliukais.

2. Į kepimui orkaitėje ir ant viryklės tinkamą indą dėkite kepti sviestą, svogūnus ir grybus. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Lengvai pakepkite ant vidutinės kaitros. Suberkite ryžius. Kepkite maišydami, kol ryžiai pasidarys permatomi.

3. Tada galite įpilti baltojo vyno ir kepti, kol jis nugaruos. Kai ryžiai taps permatomi, o vynas nugaruos (jei naudojote), pilkite sultinį, kad ryžiai būtų vos apsemti. Kas minutę maišykite apie 12–15 min. arba, kiek nurodyta ant ryžių pakuotės. Vis įpilkite sultinio, kad ryžiai visada būtų vos apsemti. Išvirus ryžiams užberkite tarkuoto kietojo sūrio ir maišykite, kol sultinys sutirštės ir bus panašus į padažą.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai