Ingredientai
Gaminimo eiga
Grikius picos pagrindui reikia pamerkti šaltame vandenyje 4 – 5 valandoms. Linų sėmenų mirkyti nereikia, juos sumalkite kavamale.
Išmirkytus grikius, sumaltas linų sėmenis, cukinijos gabalėlius, 2 skilteles česnako ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Padarykite iš tešlos picos padą ir džiovinkite džiovyklėje 40 laipsnių temperatūroje 10 valandų. Iš nurodyto komponento išeis trys didelių picų padai.
Padažui reikia 3 valandas pamirkytų sezamo sėklų, saulėgrąžų, 2 – 3 česnako skiltelių, prieskonių ir žalumynų. Šiuos komponentus sutrinkite iki vientisos masės, šiek tiek praskieskite vandeniu.
Ant picos pado išdėliokite supjaustytus pomidorus, pievagrybius, alyvuoges, šviežią baziliką. Pomidorus galima pusvalandį pamarinuoti alyvuogių aliejuje su bazilikais ir smulkintais česnakais.
Jei norite, prieš pateikdami į stalą galite valandą padžiovinti picą džiovyklėje.
Pica gaminama 12 valandų (su džiovinimu).