Ingredientai

Grikiai 1 stiklinė
Vanduo (verdantis) 1 stiklinė
Kietasis sūris 150 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 2 šaukštai
Česnakai 3 skiltelės
Saulėgrąžos 4 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Svogūnai 1 vnt.
Grybai 3 saujos
Miltai 1 šaukštas
Grietinėlė (neriebi) 200 ml
Muskato riešutai žiupsnelis
Druska žiupsnelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Grikius užpilkite verdančiu vandeniu ir palaukite kol atvės (per tą laiką grikiai spės išbrinkti).

Sūrį smulkiai sutarkuokite.

Grikius sumaišykite su sūriu, įmuškite kiaušinius, įdėkite saulėgrąžų, įberkite miltų, prieskonių ir išspauskite česnaką.

Gerai išmaišykite, lipdykite kotletus ir dėkite kepti į keptuvę, kaip įprastus kotletus.

Kepkite ant vidutinės ugnies, kol apskrus iš abiejų pusių.

Kol kotletai kepa, paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite maišant, kol pradės geltonuoti. Suberkite smulkintus pievagrybius ar kitus grybus. Maišant kepkite kelias minutes. Įberkite miltų ir maišant kepkite minutę. Įpilkite grietinėlės, įberkite muskato, druskos, išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar kelias minutes.

Kotletus patiekite su padažu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla