Ingredientai
Nekepinti (žalieji) grikiai
300
g
Čija sėklos
50
g
Druska
1
a. š.
Kmynai
1
a. š.
Mėgstamos sėklos (saulėgrąžų, moliūgo, sezamų)
Porcijos: 12
Receptu dalijasi tinklaraščio „Keičiu į sveikesnį“ autorė Giedrė Renevė (https://www.facebook.com/Keiciuisveikesni/).
Gaminimo eiga
1. Pirmiausia bent 2 valandoms užmerkiame grikius, kad suminkštėtų.
2. Tą patį darome su čija sėklomis, užpilame jas 250 ml vandens.
3. Po 2 valandų sutriname praskalautus grikius (kiek pavyksta – tiek), įmaišome brinkintas čija sėklas, kmynus, druską, mėgstamas sėklas.
4. Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais pateptą kekso formą.
5. Viršų pabarstome sėklomis ir pašauname į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 50 minučių.
6. Dailiai iškepusią išimame iš formos ir atvėsiname ant grotelių.
7. Tokia duona laikoma maistinėje plėvelėje gali išsilaikyti šviežia iki savaitės.
Skanaus!
Atsiliepimai