Ingredientai

Nekepinti (žalieji) grikiai 300 g
Čija sėklos 50 g
Druska 1 a. š.
Kmynai 1 a. š.
Mėgstamos sėklos (saulėgrąžų, moliūgo, sezamų)
Porcijos: 12
Receptu dalijasi tinklaraščio „Keičiu į sveikesnį“ autorė Giedrė Renevė (https://www.facebook.com/Keiciuisveikesni/).

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia bent 2 valandoms užmerkiame grikius, kad suminkštėtų.

2. Tą patį darome su čija sėklomis, užpilame jas 250 ml vandens.

3. Po 2 valandų sutriname praskalautus grikius (kiek pavyksta – tiek), įmaišome brinkintas čija sėklas, kmynus, druską, mėgstamas sėklas.

4. Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais pateptą kekso formą.

5. Viršų pabarstome sėklomis ir pašauname į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 50 minučių.

6. Dailiai iškepusią išimame iš formos ir atvėsiname ant grotelių.

7. Tokia duona laikoma maistinėje plėvelėje gali išsilaikyti šviežia iki savaitės.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Sausainiai „Hamantašen“
Reikia pasistengti
1 val.

Sausainiai „Hamantašen“