Ingredientai
Žinoma, grikių blynelius su varške galite gaminit tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Tai sotus ir sveikatai palankus patiekalas. Tad gaminkite šiuos grikių blynelius su varške ir mėgaukitės.
Gaminimo eiga
Grikius išvirkite pagal instrukciją, kurią rasite ant pakuotės. Nepamirškite įberti druskos.
Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, pakepinkite supjaustytus svogūnus, kol pastarieji suminkštės.
Varškę lengvai pertrinkite, tuomet grikius sumaišykite su varške ir kepintais svogūnais, viską dar kartą išmaišykite.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų ir viską labai gerai išmaišykite. Jei masė pasirodys per tiršta, įpilkite šlakelį vandens.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu dėkite blynų tešlą, formuodami ponus blynelius. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol blyneliai gražiai apskrus.
Patiekite su graikišku jogurtu.
Receptu dalijasi „Maxima“