Žinoma, grikių blynelius su varške galite gaminit tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Tai sotus ir sveikatai palankus patiekalas. Tad gaminkite šiuos grikių blynelius su varške ir mėgaukitės.

Gaminimo eiga

  • Grikius išvirkite pagal instrukciją, kurią rasite ant pakuotės. Nepamirškite įberti druskos.

  • Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais.

  • Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, pakepinkite supjaustytus svogūnus, kol pastarieji suminkštės.

  • Varškę lengvai pertrinkite, tuomet grikius sumaišykite su varške ir kepintais svogūnais, viską dar kartą išmaišykite.

  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų ir viską labai gerai išmaišykite. Jei masė pasirodys per tiršta, įpilkite šlakelį vandens.

  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu dėkite blynų tešlą, formuodami ponus blynelius. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol blyneliai gražiai apskrus.

  • Patiekite su graikišku jogurtu.

Receptu dalijasi „Maxima“