Ingredientai

Šaldyta sluoksniuota tešla 1 pakelis
Aguonos 300 g
Cukraus pudra 5 šaukštai
Sviestas 50 g
Razinos 1 puodelis
Kiaušiniai 1 vnt.
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Aguonas ir atskirai razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite kol atvės. Nusunkite.

Į aguonas sudėkite minkštą sviestą, cukraus pudrą ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Suberkite razinas ir išmaišykite.

Atšildytą sluoksniuotą tešlą iškočiokite iki 0,5 cm storio ir padalinkite į tris juostas.

Į kiekvienos juostos vidurį sudėkite po juostą aguonų mišinio ir sulenkite pusiau (turėtų gautis įdaryti tešlos cilindrai).

Supjaustykite 3-4 cm storio bandelėmis, jas sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir aptepkite kiaušinio plakiniu.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla