Ingredientai

margarino 170 g
nerafinuotų cukranendrių cukraus 2 stiklinės
kiaušinių 4 vnt.
kakavos 1 stiklinė
cinamoninio cukraus 3 a. š.
konjako, likerio arba romo 2 v. š.
vanilės ekstrakto 3 a. š.
miltų 2.5 stiklinės
espreso kavos 30 ml
kepimo miltelių 1 a. š.
spanguolių 1 stiklinė
juodojo šokolado 100 g
cukraus miltelių 200 g
druskos žiupsnelis
Pasigaminkite sausainius, kurių šokolado ir spanguolių derinys pakerės, siūlo Alfas Ivanauskas.

Gaminimo eiga

1. Kubeliais pjaustytą kepiniams skirtą margariną kombainu sumaišykite su nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, ½ kakavos, cinamoninio cukraus, įpilkite konjako, likerio arba romo, mėgstamo aromato ir suplakite kombainu.

2. Toliau nuolat maišant įpilkite ¼ miltų, espreso kavos, tada dar ¼ miltų ir kepimo miltelių. Supilkite likusią kakavą, ¼ miltų ir išmaišykite. Galiausiai supilkite likusius miltus ir ranka pabaikite maišyti tešlą. Į tešlą atsargiai įmaišykite spanguoles ir gabaliukais sulaužytą juodąjį šokoladą.

3. Šaukštais formuokite tešlos rutuliukus, apvoliokite cukraus milteliuose ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

4. Kepkite sausainius 180 °C temperatūroje su karšto oro funkcija apie 10 minučių.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai