Ingredientai

Kiaulienos faršas 250 g
Jautienos faršas 250 g
Makaronai 400 g
Konservuoti žirneliai 200 g
Pomidorai 2 vnt.
Saldžiosios raudonosios paprikos 2 vnt.
Aitriosios paprikos milteliai žiupsnelis
Česnakai pagal skonį
Maltos mėsos prieskoniai žiupsnelis
Druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Saulėgrąžų aliejus 4 šaukštai

Gaminimo eiga

Pirmiausia paruošiame faršą, įdedame pipirų, druskos, įspaudžiame česnako. Viską suminkome. Galima palikti kuriam laikui, kad mėsa įsigertų česnako.

Į keptuvę įpilam saulėgrąžų aliejaus. Tada dedame faršą, pasklaidome mažais gabalėliais ir ant mažos ugnies kepame apie 30-40 min. uždengus keptuvę dangčiu.

Paėmus didesnį puodą verdame makaronų košę. Įdedam žiupsnelį druskos, įpilam du šaukštus aliejaus.

Į keptuvę su faršu įdedame žirnelius, supjaustytus pomidorus, paprikas, įspaudžiame česnako ir pabarstome prieskoniais. Viską išmaišome ir pakepame dar apie 15-20 min. ant mažos ugnies.

Į išvirtą makaronų košę sudedame pakeptą faršą ir viską išmaišome. Patroškiname apie 5-10 min maišydami.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai