Ingredientai
Vištienos filė
2
vnt.
Ryžiai
2
puodeliai
Morkos
1
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Sviestas
2
šaukštai
Koncentruota pomidorų tyrė
2
šaukštai
Vanduo
2.5
puodelio
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Kvapieji pipirai
3
vnt.
Raudonieji pipirai
1
šaukštelis
Lauro lapai
4
vnt.
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Naudokite keptuvę aukštais kraštais arba puodą.
2. Ryžius kelis kartus perplaukite šaltame vandenyje ir gerai nuvarvinkite.
3. Morką sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite, vištieną supjaustykite gana mažais gabaliukais.
4. Vištieną dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Kepkite ant gana kaitrios ugnies.
5. Kai vištiena šiek tiek apskrus, sudėkite svogūnus ir sumažinkite ugnį.
6. Kepkite, kol svogūnai ims geltonuoti, suberkite morkas ir maišant kepkite dar 3 minutes.
7. Įberkite druskos, suberkite pipirus, sudėkite sviestą, pomidorų tyrę ir gerai išmaišykite.
8. Suberkite ryžius, išmaišykite ir maišant kepkite dar porą minučių.
9. Supilkite vandenį, sudėkite lauro lapus, išmaišykite ir uždenkite dangtį. Ant mažos ugnies troškinkite 20 minučių.
Skanaus!
Atsiliepimai