Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Šokoladą ir sviestą ištirpinkite dubenyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu. Šokoladas turėtų ištirpti per 2 – 4 min. Dėmesio – vanduo neturi virti.

Kol lydysis šokoladas ir sviestas, ištepkite sviestu 18 cm skersmens kepimo formą.

Kai šokoladas ir sviestas išsilydys, išimkite dubenį iš indo su karšto vandeniu, suberkite cukrų, išmaišykite, tada po vieną įmuškite kiaušinių trynius. Paskui suberkite tarkuotą apelsino žievelę (ir supilkite likerį, jei norite).

Išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos.

Sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus į šokolado masę. Supilkite masę į kepimo formą, kepkite 25 – 30 min.

Kai iškeps, palikite 5 – 10 min. pravėsti.

Kad plakta grietinėlė būtų skanesnė ir gerai išsiplaktų, plakimui imkite stipriai atšaldytą grietinėlę, taip pat palaikykite šaldytuve indą, kuriame plaksite. Taigi išplakite grietinėlę su cukrumi iki standumo.

Patiekite pyragą su grietinėle ir ledais, papuoškite turimomis uogomis.

Gourmantine

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis
Lengvai paruošiamas
30 min.

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta