Gaminimo eiga

Sausainius sumalkite ar sutrinkite iki rupių miltų, sumaišykite su išlydytu sviestu ir dviem šaukštais kondensuoto pieno.

Gerai sumaišykite ir masę dėkite į kepimo skardą ir išklokite pagrindą (gerai suspauskite pirštais). Dėkite į šaldytuvą.

Šiltame vandenyje ištirpinkite želatiną ir palaukite, kol pravės.

Išplakite grietinėle.

Elektriniu maišytuvu išmaišykite rikotos sūrį, medų, likusį kondensuotą pieną ir citrinos žieveles. Įmaišykite želatiną. Atsargiai įmaišykite išplaktą grietinėlę. Masė turi gautis vientisa.

Rikotos mišinį supilkite ant atvėsusio sausainių pagrindo, išlyginkite ir dėkite į šaldytuvą keletui valandų.

Pyragą puoškite uogomis arba vaisių skiltelėmis.

ĮSPĖJIMAS: Pyragą būtina laikyti šaldytuve ir suvalgyti per dvi dienas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Cukinijų blynai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Cukinijų blynai su varške

Lazanija su varške
Reikia pasistengti
1 val.

Lazanija su varške

Veganiški kibinai
Reikia pasistengti
1 val.

Veganiški kibinai