Ingredientai
Vištienos filė
4
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Ryžiai
1.5
stiklinės
Baltas sausas vynas
0.5
stiklinės
Kokosų pienas
100
ml
Saldžiarūgštis padažas
2
šaukštai
Rudasis cukrus
2
šaukštai
Citrinos
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Petražolės
2
šakelės
Porcijos: 4
Šį patiekalą paruošite pakankamai greitai. Plovui gaminti labai tinka kokosų pienas, tačiau jį galite pakeisti tarkuotais kokosų riešutais arba plakta grietinėle.
Gaminimo eiga
1. Vištieną ir paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis, svogūną – pusžiedžiais.
2. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir 3–4 minutes kepkite vištieną.
3. Sudėkite paprikas, svogūną ir pakaitinkite dar 2–3 minutes.
4. Suberkite ryžius, pakepinkite 3–4 minutes.
5. Supilkite baltąjį vyną ir troškinkite 10–15 minučių ant mažos ugnies.
6. Pridėkite kokosų pieno, saldžiarūgščio padažo, rudojo cukraus ir troškinkite, kol ryžiai suminkštės.
7. Patiekalą pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais.
8. Baigdami gaminti pridėkite smulkiai kapotų petražolių.
Skanaus!
Atsiliepimai