Šiame pyrage puikiai dera visi skoniai. Spanguolės yra mažai kaloringos, jose gausu ląstelienos, vitamino C bei antioksidantų, kurie apsaugo nuo vėžio.

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C karščio.

Supilkite sultis ir cukrų į nedidelį indą ir pakaitinkite. Suberkite spanguoles, sumažinkite kaitrą ir lėtai virkite 12 min., kol uogos suminkštės. Dėkite spanguolių mišinį ant metalinio sietelio virš dubens ir suspauskite šaukštu, kad išsisunktų sultys (apie 0,5 stiklinės). Sumaišykite spanguolių tyrę, serbentų uogienę ir ištirpintą sviestą giliame inde.

Sudėkite obuolius į nedidelį indą, supilkite spanguolių mišinį ir išmaišykite. Viską supilkite į stačiakampę kepimo formą, išteptą kepimo aliejumi. Kepkite 180 C temperatūroje 15 min., po 10 min.pamaišykite.

Sumaišykite miltus, cukrų dubenyje; įdėkite 1 valg. šaukštą sviesto ir gerai išmaišykite, kol gausite trupinius. Įmaišykite smulkintus riešutus. Suberkite ant vaisių mišinio ir dar kepkite papildomai 10 min.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai