Ingredientai

Sviestas 75 g
Rudasis cukrus 1 stiklinė
Kiaušinių tryniai 3 vnt.
Miltai 1.25 stiklinės
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Pienas 9 šaukštai
Kiaušinių baltymai 3 vnt.
Rudasis cukrus 3 šaukštai
Cinamonas 1 šaukštas
Sviestas 2 šaukštai
Miltai 1 šaukštas
Obuoliai 2 vnt.
Porcijos: 8
Neįtikėtinai lengvas pyragas būna skanus ir kitą dieną.

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

Išsukite minkštą sviestą ir cukrų.

Nuolat maišant sudėkite vieną po kito kiaušinių trynius.

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

Suberkite į išsuktą sviestą, pakaitomis pilant miltus ir pieną.

Sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus.

Išpilkite tešlą į pateptą 24 cm skersmens formą.

Sumaišykite į trupiningą masę viršaus sudedamąsias dalis: sviestą, cukrų, cinamoną ir miltus. Ištrupinkite ant tešlos.

Pyrago pakraščiais išdėliokite obuolių skilteles.

Kepkite apie 30 minučių.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Naminis varškės apkepas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Naminis varškės apkepas

Morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu