Ingredientai

vidutinio kalafioro 0.5 vnt.
vidutinio sviestinio moliūgo 1 vnt.
vidutinių morkų vnt.
česnako skiltelių vnt.
vidutinių svogūnų 2 vnt.
rozmarino 1 šakelė
čiobrelio 1 šakelė
rapsų ir kanapių aliejaus v. š.
vandens 3 stiklinės
sultinio kubelių su petražolėmis 3 vnt.
grietinėlės 0.5 stiklinės
kietojo sūrio 1 gabaliukas
ekologiškų tepiųjų riebalų a. š.
šafrano žiupsnelis
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
maltos kalendros žiupsnelis
nedidelės citrinos žievelės 1 vnt.
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

1. Ketvirtadalį kalafioro, moliūgo, morkų ir svogūnų supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Likusią daržovių dalį supjaustykite vienodo dydžio dalimis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, dėkite 2–3 skilteles česnako, rozmariną, čiobrelį, apšlakstykite rapsų ir kanapių aliejumi ir kepkite 175 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 25–30 min., kol daržovės apskrus ir suminkštės.

2. Vandenį užvirkite, sudėkite sultinio kubelius su petražolėmis ir juos ištirpdykite. Į gautą sultinį suberkite keptas daržoves, užvirkite ir sumažinę kaitrą virkite apie 5 min. Sultinį su daržovėmis sutrinkite iki vientisos masės, supilkite grietinėlę, įtarkuokite kietąjį sūrį, išmaišykite ir pakartotinai užvirkite.

3. Keptuvėje išlydykite ekologiškus tepiuosius riebalus, suberkite kubeliais pjaustytas daržoves ir nuolat maišydami kepkite, kol daržovės apskrus ir suminkštės. Kepintas daržoves pagardinkite šafranu, druska ir juodaisiais pipirais, malta kalendra, citrinos žievele ir viską išmaišykite. Į dubenį pilkite gamintą sriubą, į sriubos centą dėkite kepintas daržoves, užtarkuokite šviežio česnako ir patiekite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai