Ingredientai
Graikiškas jogurtas
500 g
Graikiniai riešutai
1 sauja
Citrinos
1 vnt.
Cukraus
120 g
Miltų
60 g
Kiaušiniai
5 vnt.
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Rudasis cukrus
3 šaukštas
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Graikinius riešutus sutrupinkite iki rupių miltų.
2. Citrinos žievelę nutarkuokite, sultis išsunkite.
3. Graikišką jogurtą sudėkite į labai tankų sietelį, kad nuvarvėtų skystis.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
5. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus išplakite iki tirštų putų su druska. Trynius išplakite iki purumo su cukrumi.
6. Į trynius suverskite nuvarvėjusį jogurtą ir išsukite.
7. Suberkite citrinos žievelę, supilkite sultis ir išsukite.
8. Maišant suberkite miltus ir riešutus.
9. Po truputį įmaišykite baltymus.
10. Tešlą suverskite į sviestu gausiai išteptą kepimo formą.
11. Kepkite 50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
12. Viršų apiberkite ruduoju cukrumi ir kepkite dar 10 minučių.