Ingredientai

Daržovės pagal skonį
Tzadziki pagal skonį
Adžika pagal skonį
Česnakai 4 skiltelės
Citrinos 1 vnt.
Rozmarinai 1 šakelė
Čiobreliai 4 šaukšteliai
Druska 2 šaukšteliai
Porcijos: 5
Žodis „souvlaki“ išvertus iš graikų kalbos reiškia iešmeliai. Šiuo žodžiu vadinami maži mėsos gabalėliai (ir/ar daržovės), kepami sumauti ant iešmelių. Dažnai jie patiekiami tiesiog su iešmeliu.

Gaminimo eiga

Kitas būdas – nuimti nuo iešmelio mėsos gabalėlius (ir/ar daržoves) ir suvynioti juos į duonos paplotėlį pita. Graikijoje ir Kipre tokiam patiekalui dažniausiai naudojama kiauliena, vištiena ir aviena. Tačiau tokiu būdu galima kepti ir jautieną ar net žuvį.

Pačią mėsą graikai labai mėgsta marinuoti jogurte, kadangi jogurtas turi mėsą minkštinančių savybių. Šiuo būdu mėsą ruošia ir kitose Pietų šalyse, bei Indijoje.

Kol vasara leidžia mėgautis kepsniais ant žarijų, nepatingėkite pasigaminti „kitokių“ mėsos iešmelių. Šie bus skanūs, aromatingi ir minkšti.

Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabalėliais – taip, kaip ją įprastai ruošiate šašlykui. Laikinai atidėkite mėsą į šalį.

Į kitą, gilesnį, indą sudėkite: česnakų skilteles, nuluptą ir supjaustytą svogūną, graikišką jogurtą, smulkiai tarkuotą vienos citrinos žievelę, vienos citrinos sultis, alyvuogių aliejų, nuo sėklyčių išvalytą čili pipirą, rozmarino šakelės spyglius, paprikos miltelius, raudonėlius, čiobrelius, druską ir maltus juoduosius pipirus. Elektrine trintuve viską sumalkite į vientisą masę.
Paruoštą marinatą labai gerai sumaišykite su mėsa ir palikite marinuotis pernakt.

Marinuotą mėsą kepkite įprastu būdu – taip, kaip kepate šašlykus. Labai svarbu neperkepti, kad mėsa išsaugotų savo sultis ir minkštumą.
Jeigu naudojate tortilijos paplotėlius, pašildykite juos virš ugnies. Prie mėsos patiekite daug įvairių šviežių daržovių ir padažus.

Jeigu tzadziki ir adžikos padažus norite gamintis patys, jų receptus rasite čia.

Skanaus!

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai