Ingredientai

Miltai 1.5 stiklinės
Kepimo milteliai 0.5 šaukštelio
Vanduo 0.5 stiklinės
Česnakai 2 skiltelės
Aliejus 2 šaukštai
Pipirai pagal skonį
Druska 0.5 šaukštelio
Raudonėliai žiupsnelis
Petražolės žiupsnelis
Grietinėlė 0.5 stiklinės
Porcijos: 8
Sultingas ir malonus apkepas prie stiklo vyno. Gardžiausias būna ką tik ataušintas.

Gaminimo eiga

Virtuvės kombainu sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis su sviestu.

Supilkite šaltą vandenį ir greitai išminkykite tešlą. Išlipdykite ja 26 cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus. Padėkite pusvalandžiui šaltai.

Šakute subadykite tešlą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir kelias minutes pakepinkite aliejuje.

Sudėkite sutraiškytas česnako skilteles ir kubeliais supjaustytą papriką.
Pakepkite kelias minutes keptuvėje, kol suminkštės. Pagardinkite maišinį
juodaisiais pipirais, druska su žolelėmis ir raudonėliais.

Supjaustykite kubeliais pomidorus, pusę jų suberkite ant papločio ir užpilkite šiltu daržovių maišiniu.

Sudėkite likusius pomidorus, sūrio kubelius ir apibarstykite pjaustytomis petražolėmis.

Pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais.

Suplakite kiaušinius ir įmaišykite grietinėlę. Supilkite maišinį į formą ir apdėliokite alyvuogėmis.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių.

Žiūrėkite, kad apkepo viršus neimtų pernelyg ruduoti.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Orkaitėje kepti artišokai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Orkaitėje kepti artišokai

Bananų duonos pusryčių dubenėlis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Bananų duonos pusryčių dubenėlis

Grikių apkepas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Grikių apkepas