Ingredientai

Miltai 225 g
Druska 1 šaukštelis
Pienas 350 ml
Vanduo 60 ml
Sviestas 2 šaukštai
Alyvuogių aliejus
Porcijos: 8
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi graikiško fetos pyrago receptu.

Gaminimo eiga

1. Kepimo indą (38 cm skersmens) patepkite sviestu ir pašlakstykite aliejumi. Dėkite kepimo indą į orkaitę ir pakaitinkite 3 min., kol pradės šnypšti, bet dar nedegs.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska, įmuškite vieną kiaušinį, pilkite pieną, kad gautųsi tiršta tešla.

3. Supilkite 2/3 tešlos į kepimo indą, paskleiskite tešlą tolygiai per visą kepimo indą. Ant viršaus užtrupinkite 2/3 fetos.

4. Likusį kiaušinį išplakite su vandeniu ir sumaišykite su likusia tešla.Įberkite likusią fetą ir išmaišius užpilkite ant viršaus tešlos, kuri yra kepimo inde.

5. Dėkite ant viršaus sviesto gabaliukus, pašlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje ant apatinių grotelių apie 40 min.

6. Tiekite karštą, bet skanus ir šaltas.

Skanaus!
„Samčio užrašai“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Nekepta žaliųjų citrinų tarta
Lengvai paruošiamas
1 val.

Nekepta žaliųjų citrinų tarta

Keksas su kondensuotu pienu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Keksas su kondensuotu pienu

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis