Ingredientai
Miltų
225 g
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Kiaušiniai
2 vnt.
Pienas
350 ml
Vandens
60 ml
Fetos sūris
340 g
Sviestas
2 šaukštas
Porcijos: 8
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi graikiško fetos pyrago receptu.
Gaminimo eiga
1. Kepimo indą (38 cm skersmens) patepkite sviestu ir pašlakstykite aliejumi. Dėkite kepimo indą į orkaitę ir pakaitinkite 3 min., kol pradės šnypšti, bet dar nedegs.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska, įmuškite vieną kiaušinį, pilkite pieną, kad gautųsi tiršta tešla.
3. Supilkite 2/3 tešlos į kepimo indą, paskleiskite tešlą tolygiai per visą kepimo indą. Ant viršaus užtrupinkite 2/3 fetos.
4. Likusį kiaušinį išplakite su vandeniu ir sumaišykite su likusia tešla.Įberkite likusią fetą ir išmaišius užpilkite ant viršaus tešlos, kuri yra kepimo inde.
5. Dėkite ant viršaus sviesto gabaliukus, pašlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje ant apatinių grotelių apie 40 min.
6. Tiekite karštą, bet skanus ir šaltas.