Ingredientai
Šaldyta trapi tešla
500
g
Kiaušinių baltymai
2
vnt.
Kiaušiniai
1
vnt.
Klevų sirupas
1
stiklinė
Rudasis cukrus
stiklinė
Miltai
2
šaukštai
Sviestas
1
šaukštas
Vanilinis cukrus
2
šaukšteliai
Graikiniai riešutai
1
stiklinė
Porcijos: 8
Pyragui galite naudoti tuos riešutus, kurių turėsite po ranka – jis gali būti skanus ir su pekanais, lazdynų, žemės, anakardžių riešutais.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išklokite kepimo formą pyrago pagrindu, sulyginkite kraštus. Išklokite folija, priberkite džiovintų pupų ir kepkite penkiolika minučių. Atvėsinkite penkias minutes, nuimkite foliją. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių.
Tuo tarpu dideliame dubenyje suplakite kiaušinių baltymus ir kiaušinį. Įmaišykite sirupą, rudąjį cukrų, miltus, vanilę. Suberkite riešutus.
Supilkite sirupo mišinį ant pyrago pagrindą. Kepkite 40-45 minutes arba kol įsmeigtas peilis ištraukiamas švarus (jei atrodo, kad pyragas per greit ruduoja, uždenkite folija). Atvėsinkite ant grotelių 1 valandą. Patiekite su vaniliniu jogurtu arba uždenkite ir laikykite šaldytuve.
Atsiliepimai