Ingredientai

pusiau minkšto brandinto sūrio (geriausiai tiktų itališkas taledžo sūris) 200 g
plonai pjaustyto virto itališko kumpio 100 g
nuluptos česnako skiltelės 2 skiltelės
stiklinės balto sauso vyno 0.5 stiklinės
ypač tyro alyvuogių aliejaus
rūkyto alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
vištienos prieskonių
šviežio rozmarino 2 šakelės
Besibaigiant rudeniui ir po truputį artėjant didžiosioms metų šventėms virtuvės šefas Gian Luca Demarco siūlo išbandyti lietuviškos vištienos suktinukus su itališkais ingredientais ir patiekti juos su orkaitėje kepto moliūgo garnyru. Iš pažiūros sudėtingas patiekalas pagaminamas tikrai lengvai ir greitai, tikina kulinarinės laidos „Gardu Gardu“ kūrėjai.

Gaminimo eiga

Moliūgą perpjauti per pusę ir išimti sėklų masę. Tada supjaustyti pusmėnuliais ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti plonomis riekelėmis pjaustyta česnako skiltele bei rozmarino lapeliais. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Sūrį supjaustyti 1 cm storio ir pločio juostelėmis.
Mėsos gabaliukų paviršių pabarstyti vištienos prieskoniais. Tada ant kiekvieno gabaliuko uždėti po kumpio riekelę ir po 2 sūrio juosteles. Susukti mėsos gabaliukus ir užspausti mediniais iešmeliais.

Gilesnėje keptuvėje, tinkančioje dėti į orkaitę, įkaitinti alyvuogių aliejų kartu su nesmulkinta česnako skiltele. Sudėti vištienos suktinukus, pabarstyti druska, pipirais ir ant aukštos kaitros apkepinti iš abiejų pusių. Tada supilti baltą vyną ir patroškinti porą minučių. Orkaitėje apkepintą moliūgą sudėti į keptuvę su vištiena ir įdėti atgal į orkaitę 5 minutėms.

Vištieną su moliūgo riekelėmis patiekti lėkštėje, užpilti susidariusiu padažu ir pašlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai