Ingredientai

Pienas 350 ml
Grietinėlė 130 ml
Cinamonas (lazdelės) 2 vnt.
Vanilės ankštis 0.5 vnt.
Muskato riešutai 0.5 šaukšto
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 70 g
Rudasis romas 90 ml
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Prikaistuvyje sumaišykite pieną, grietinėlę, cinamoną, vanilės ankštį, vanilės ankšties turinį ir muskato riešutus. Masę užvirinkite ant vidutinės kaitros. Kai masė užvirs, prikaistuvį nuimkite nuo kaitros ir leiskite atvėsti.

Dideliame dubenyje arba tešlos maišyklėje plakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė taps vienalytė ir puri. Atsargiai supilkite pieną ir toliau masę maišykite, kol ji taps tolygi. Įpilkite romo, viską dar kartą išplakite. Atšaldykite per naktį (šaldytuve galite lakyti iki trijų parų).

Prieš tiekdami gėrimą kiaušinių baltymus supilkite į didelį dubenį arba maišyklę, plakite, kol susiformuos standi ir puri masė. Švelniai baltymų putas sukrėskite į trynių masę ir viską išmaišykite. Gėrimą tiekite su šviežiai sutrintais muskato riešutais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas