Trumpavaisiai agurkai – puikiai tinka marinuoti, o ilgavaisiai dažniausiai naudojami įvairiausių sumuštinių gamyboje, jais gardinamos salotos, padažai, salsos, netgi sriubos, pradedant tradiciniais šaltibarščiais ir baigiant ispaniška gaspačio sriuba. Dažniausiai agurkai sriubose naudojami supjaustyti mažais kvadratėliais, taip jie sriuboms suteikia ne tik gaivumo, bet ir traškumo. Tačiau karštą dieną, kai norite dar gaivesnės sriubos, rekomenduojama agurkus sutrinti. Taip įvairiausios sriubos įgaus švelnios ir vientisos tekstūros.

Gaminimo eiga

1. Daržoves nuplaukite, pasmulkinkite ir kartu su visais kitais ingredientais suberkite į elektrinį trintuvą.

2. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, papuoškite agurkų kubeliais, raudonėliais ir baziliko lapeliais. Patiekite su skrudinta duona.

Skanaus!

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai