Ingredientai

Kvietinės duonelės su grūdais 1 pakelis
Rikotos sūris 1 stiklinė
Salotų padažas „Pesto“ 2 v. š.
Nedidelė citrina 1 vnt.
Vidutinė kriaušė 1 vnt.
Cukrus 1 šaukštelis
Ypač tyras purškiamas alyvuogių aliejus
Parmezano sūris 1 gabaliukas
Šviežios braškės 6 vnt.
Migdolų drožlės 1 šaukštas
Mangas (pjaustytas griežinėliais) 1 vnt.
Raudonasis svogūnas (pjaustytas smulkiais kubeliais) 1 vnt.
Vyšniniai pomidorai su šakelėmis 6 vnt.
Bazilikas 1 šakelė
Mėta 1 šakelė
Raudonėlis 1 šakelė
Pjaustytas vytintas kumpis „Serrano“ 6 griežinėliai
Druska žiupsnelis
Porcijos: 4
Netikėtai užklupo svečiai? Reikia greito ir visus nustebinančio patiekalo? Paruoškite net 4 – kiekvienas atras savo mėgstamą skonį!

Gaminimo eiga

1. Rikotos sūrį kartu su salotų padažu „Pesto“ sudėkite į indą, įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite druskos ir virtuviniu trintuvu viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.

2. Kriaušę supjaustykite skiltelėmis į maždaug 6 dalis, pabarstykite cukrumi ir kepkite įkaitintoje kepsninėje po 1 min. iš kiekvienos pusės, kol apskrus ir suminkštės.

3. Parmezano sūrį daržovių skustuku išskuskite drožlėmis. Braškes supjaustykite skiltelėmis į 4 dalis. Keptas kriaušes apsukite vytintu kumpiu „Serrano“.

4. Pomidorus ir kvietines duoneles su grūdais apipurkškite ypač tyru alyvuogių aliejumi. Pomidorus kepkite įkaitintame uždarytame grilyje 3–4 min., iškepus išimkite ir sudėkite kepti bandeles po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės.

5. Ant skrudintų duonelių vidinės pusės tepkite rikotos sūrio masę. Ant vienos bandelės užtarkuokite juodojo šokolado, dėkite mangus ir mėtų lapelius. Ant sekančios bandelės dėkite keptus pomidorus, pabarstykite parmezano sūrio drožlėmis ir papuoškite baziliko lapeliais. Ant trečios duonelės sudėkite braškes, pabarstykite smulkintais svogūnais ir raudonėlio lapeliais. Ant paskutinės bandelės dėkite vytintu kumpiu apsuktas kriaušes ir gražgarsčių lapelius.

6. Visas gamintas brusketas sudėkite į lėkštę ir patiekite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai