Ingredientai

Mėgstamų didesnių vištienos dalių (pvz.: vištienos ketvirčių ar pan.) 1 kg
Šviesaus alaus 330 ml
Česnako miltelių 2 v. š.
Džiovintų raudonėlių 2 v. š.
Saldžiosios paprikos miltelių 1 v. š.
Džiovintų čiobrelių 1 a. š.
Vištienos sultinio kubelio 1 vnt.
Juodųjų pipirų 0.5 v. š.
Kajeno pipirų arba čili pipirų miltelių (jei norite)
Vyno acto arba paprasto balto acto
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Porcijos: 6
Šis vištienos keptos aluje receptas yra be galo paprastas, reikalaujantis vos 15 minučių marinavimo, o iškepusi mėsa būna labai minkšta, tačiau turi traškią odelę. Ir taip taip, žolelių kiekis, nurodytas valgomaisiais šaukštais yra teisingas, dėl to, bekepant vištieną, aromatai pasklinda po visą virtuvę.

Gaminimo eiga

1. Vištienos gabalėlius apšlakstome actu, įtriname. Tuomet apibarstome kiekvieną gabalėlį druska. Tolygiai užberiame džiovintus čiobrelius, raudonėlį, paprikos, česnako miltelius ir juoduosius pipirus. Apibarstome sutrupintu sultinio kubeliu ir šiek tiek kajeno arba čili pipirų (jei naudojate). Visus gabalėlius apšlakstome alyvuogių aliejumi ir įtriname prieskoniais. Paliekame pasimarinuoti 15 min. Jei norite, galima palikti vištieną marinuotis pernakt šaldytuve.

2. Įkaitiname orkaitę iki 220 C.

3. Vištienos gabalėlius sudedame odelėmis žemyn į kepimo formą aukštesniais kraštais. Kepame įkaitintoje orkaitėje 25 min. Po to visus gabalėlius apverčiame, užpilame alumi ir kepame dar 20 min. Tada apšlakstome susidariusiu skysčiu ir kepame dar 10 min su grilio funkcija, kad gabalėliai gražiai apskrustų.

Patarimai:

* Receptui patarčiau rinktis didesnes vištienos dalis, turbūt geriausias variantas būtų vištos ketvirčiai arba galite supjaustyti visą vištą į kelias dideles dalis.

* Labai skanu patiekti su ryžiais ir konservuotomis juodosiomis pupelėmis bei šviežiomis daržovėmis.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai