Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Vištienos gabalėlius apšlakstome actu, įtriname. Tuomet apibarstome kiekvieną gabalėlį druska. Tolygiai užberiame džiovintus čiobrelius, raudonėlį, paprikos, česnako miltelius ir juoduosius pipirus. Apibarstome sutrupintu sultinio kubeliu ir šiek tiek kajeno arba čili pipirų (jei naudojate). Visus gabalėlius apšlakstome alyvuogių aliejumi ir įtriname prieskoniais. Paliekame pasimarinuoti 15 min. Jei norite, galima palikti vištieną marinuotis pernakt šaldytuve.
2. Įkaitiname orkaitę iki 220 C.
3. Vištienos gabalėlius sudedame odelėmis žemyn į kepimo formą aukštesniais kraštais. Kepame įkaitintoje orkaitėje 25 min. Po to visus gabalėlius apverčiame, užpilame alumi ir kepame dar 20 min. Tada apšlakstome susidariusiu skysčiu ir kepame dar 10 min su grilio funkcija, kad gabalėliai gražiai apskrustų.
Patarimai:
* Receptui patarčiau rinktis didesnes vištienos dalis, turbūt geriausias variantas būtų vištos ketvirčiai arba galite supjaustyti visą vištą į kelias dideles dalis.
* Labai skanu patiekti su ryžiais ir konservuotomis juodosiomis pupelėmis bei šviežiomis daržovėmis.
Atsiliepimai