Ingredientai

Sausainiai 225 g
Sviestas 100 g
Graikiniai riešutai 100 g
Maskarponės sūris 500 g
Kondensuotas pienas 1 indelis
Grietinėlė riebi plakimui 250 g
Želatina 3 šaukštai
Uogos 200 g
Mėtos 1 šakelė
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Graikinius riešutus susmulkinti gana stambiai. Sausainius smulkintuvu sutrinti iki trupinių. Viską sumaišyti, užpilti lydytu sviestu ir gerai suslėgti folija išklotoje formoje (24cm diametro). Padėti į šaldytuvą stingti.

2. Maskarponės sūrį išplakti su kondensuotu pienu.

3. Grietinėlę išplakti iki standžių putų.

4. Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti. Vėliau ištirpdyti vandens garų vonelėje. Atvėsinti. Atsargiai įmaišyti į maskarponės masę.

5. Įmaišyti išplaktą grietinėlę.

6. Viską supilti ant sausainių pagrindo ir dėti į šaldytuvą stingti bent 3 valandoms. Viršų papuošti mėgstamomis šviežiomis arba šaldytomis uogomis ir mėtos lapeliais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba