Ingredientai
Sausainiai
225
g
Sviestas
100
g
Graikiniai riešutai
100
g
Maskarponės sūris
500
g
Kondensuotas pienas
1
indelis
Želatina
3
šaukštai
Uogos
200
g
Mėtos
1
šakelė
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Graikinius riešutus susmulkinti gana stambiai. Sausainius smulkintuvu sutrinti iki trupinių. Viską sumaišyti, užpilti lydytu sviestu ir gerai suslėgti folija išklotoje formoje (24cm diametro). Padėti į šaldytuvą stingti.
2. Maskarponės sūrį išplakti su kondensuotu pienu.
3. Grietinėlę išplakti iki standžių putų.
4. Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti. Vėliau ištirpdyti vandens garų vonelėje. Atvėsinti. Atsargiai įmaišyti į maskarponės masę.
5. Įmaišyti išplaktą grietinėlę.
6. Viską supilti ant sausainių pagrindo ir dėti į šaldytuvą stingti bent 3 valandoms. Viršų papuošti mėgstamomis šviežiomis arba šaldytomis uogomis ir mėtos lapeliais.
Atsiliepimai