Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Į gilią keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus (~0,5 cm), įkaitiname ant vidutinės ugnies.
2. 5 česnako skilteles sutraiškome peiliu, neluptas ir nepjaustytas dedame į įkaitusį aliejų, po to sudedame vištos kulšeles, kepiname, kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių, apibarstome druska, pipirais.
3. Likusias 5 česnako skilteles nulupame ir susmulkiname.
4. Kai kulšelės apskrus, sudedame susmulkintas česnako skiteles ir užpilame vynu, pamaišome. Keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės ugnies 10 min.
5. Po to nukeliame dangtį, ir dar troškiname, kartais kulšeles pavartant, kol išgaruoja visas vynas ir apskrunda česnako gabalėliai. Patiekite su mėgstamais garnyrais ar vienas.
Skanaus!
Vietoj vištos blauzdelių galite naudoti sparnelius, ar kitas nedideles vištos dalis.
Atsiliepimai