Ingredientai

Miltai stiklinė
Sviestas stiklinė
Vanduo šaukštas
Druska žiupsnelis
Cukrus stiklinė
Apelsino žievelė 1 šaukštelis
Spanguolės 1 stiklinė
Pienas 2 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Įdarui: dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, rudąjį cukrų, krakmolą, imbierą ir apelsino žievelę. Sudėkite vyšnias ir spanguoles, sumaišykite. Jei naudojate šviežias vyšnias, palaikykite 15 minučių, kol atsiras sirupo, vis pamaišydami. Jei naudojate šaldytas, palaikykite 45 min arba kol vyšnios pusiau atitirpusios.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Paruoškite tešlą.

Sumaišykite miltus ir druską. Supjaustykite sviestą, kol dalys bus žirnio didumo. Apšlakstykite po šaukštą šalto vandens, kol visas mišinys taps drėgnas. Padalinkite į dvi dalis, iškočiokite.

Pusę tešlos sudėkite ant 9 colių pyrago formos, užlenkite galus. Sudėkite įdarą.

Viršui: Supjaustykite likusią tešlą ¾ colio juostelėmis. Uždėkite jas ant įdaro, suformuodami groteles. Sujunkite juostelių galus su apatine tešla. Pašlakstykite pienu ir apibarstykite cukrumi.

Kad neparuduotų, galite uždengti folija. Kepkite 30 minučių (arba 50, jei naudojate šaldytas uogas). Nuimkite foliją. Kepkite dar 25-35 minutes arba kol tešla nepageltonuos. Atvėsinkite ir patiekite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai