Ingredientai

Miltai 2 stiklinės
Sviestas stiklinė
Vanduo 2 šaukštai
Druska 1 šaukštelis
Graikiniai riešutai 1.5 stiklinės
Rudasis cukrus 1.5 stiklinės
Lydytas sviestas 1 stiklinė
Cukrus 1.5 stiklinės
Vanduo 1 stiklinė
Citrinų sultys 1 šaukštas
Porcijos: 4
Traškus ir labai saldus desertas iš daugybės filo tešlos sluoksnių ir kapotų riešutų.

Gaminimo eiga

Gaminimas:

Paruoškite filo tešlą: sumaišykite miltus ir druską, įminkykite sviestą. Kiaušinius išplakite su vandeniu, supilkite į sausus ingredientus, gerai išmaišykite. Perkelkite tešlą ant vaškuoto popieriaus, suformuokite rutulį ir leiskite pusvalandį pastovėti. Padalinkite tešlą į 5 dalis ir ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 5 labai plonus kvadratus (20x20 cm). Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

Paruoškite įdarą: sumaišykite visus ingredientus ir padalinkite juos į 4 porcijas. Kepimo skardą išklokite vienu tešlos lakštu, dėkite įdaro, uždenkite kitu tešlos sluoksniu, dėkite dar įdaro ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti tešlos. Supjaustykite įstrižai, kad gautumėte nedidelius rombus.

Paruoškite sirupą: sumaišykite visus ingredientus ir pavirkite 5 min. Apipilkite baklavą puse šio sirupo. Kepkite 35-40 min. Apliekite likusiu sirupu ir patiekite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai