Ingredientai
Miltai
1
stiklinė
Cinamonas
0.5
šaukštelio
Cukrus
0.5
stiklinės
Kiaušiniai
1
vnt.
Sviestas
100
g
Pienas
4
šaukštai
Vyšnios
400
g
Miltai
0.5
stiklinės
Cinamonas
0.5
šaukštelio
Cukrus
2
šaukštai
Sviestas
25
g
Porcijos: 8
Tai tikras gardumynas. Išsikepkite pyragą išvakarėse, tada jį bus lengviau pjaustyti.
Gaminimo eiga
Sumaišykite miltus, cinamoną ir cukrų. Padarykite viduryje įdubą ir supilkite į ją ištirpintą sviestą bei pieną, įmuškite kiaušinį.
Išmaišykite, kad pasidarytų vientisa tešla. Galima naudoti ir mikserį.
Išlipdykite tešla 20 cm skersmens išardomą formą.
Išimkite vyšnių kauliukus, suberkite uogas ant papločio ir kiek įspauskite į tešlą.
Viršui sviesto kubelius pirštais suminkykite su kitomis dalimis.
Maišykite, kol pasidarys trupininga masė. Paskirstykite ją ant vyšnių.
Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 30-35 minutes, kol į tešlą bedamas medinis pagaliukas liks sausas.
Ataušinkite.
Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.
Atsiliepimai