Ingredientai

Cinamonas žiupsnelis
Druka pagal skonį
Porcijos: 8


Skysčio pilkite į sriubą pagal skonį – sriuba gali būti ir tiršta, ir skysta. Norint išgauti stipresnį skonį, sumažinkite sultinio kiekį ir įpilkite daugiau grietinėlės. O galima apsieiti ir tik su viena grietinėle.

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Moliūgą, obuolius ir svogūną supjaustykite griežinėliais. Daržovių griežinėlius išdėliokite ant skardos vienu sluoksniu ir patepkite alyvuogių aliejumi.

Apibarstykite druska, cinamonu, kardamonu ir juodaisiais pipirais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie vieną valandą, kol daržovės taps minkštos. Jei viršus pradės skrusti, pridenkite daržoves aliuminio folijos lakštu. Išimkite skardą iš orkaitės ir atvėsinkite daržoves.

Kepintą moliūgą, obuolius ir svogūną sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki tyrelės konsistencijos. Supilkite sultinį ir vėl suplakite, o po to perpilkite į puodą ir virkite ant labai silpnos ugnies apie penkias minutes.

Virimo pabaigoje įpilkite grietinėlės tiek, kad gautumėte norimą konsistenciją. Prieš patiekiant įdėkite nedidelį kiekį sviesto arba grietinės. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai