Ingredientai

Lazanija 0.5 pakelio
Česnakai 2 skiltelės
Druska 0.5 šaukštelio
Cukrus 0.5 šaukštelio
Juodieji pipirai žiupsnelis
Čiobreliai žiupsnelis
Pienas 6 šaukštai
Petražolės 2 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Lazanijos lakštus po kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje (jie turi tapti minkšti, lankstūs, bet neturi išskysti) ir padėkite atskirai ant lėkščių.

Smulkiai supjaustytą svogūną apkepkite aliejuje kartu su smulkiai pjaustytais pievagrybiais. Kepkite apie 3-4 minutes.

Išspauskite česnaką ir kepkite dar porą minučių.

Suberkite faršą su prieskoniais ir kepkite maišant kol faršas iškeps.

Supilkite vyną, sudėkite sutrintus iki tyrės pomidorus ir kepkite, kol mišinys užvirs. Nukelkite nuo ugnies.

Rikos sūrį sumaišykite su petražolėmis, tarkuota mocarela, kiaušiniu ir pienu. Viską sutrinkite.

Fermentinį sūrį sutarkuokite.

Į sviestu išteptą kepimo indą įklokite lazanijos lakštų pirmą sluoksnį.

Ant jo paskleiskite trečdalį mėsos padažo. Ant mėsos padažo užpilkite trečdalį sūrio padažo ir gražiai išlyginkite. Pabarstykite tarkuotu sūriu.

Ant viršaus klokite lazanijos lakštus, tuomet mėsos padažą, ant viršaus sūrio padažą ir pabarstykite fermentiniu sūriu.

Vėl pakartokite tą patį. Ant viršaus nepagailėkite fermentinio sūrio.

Uždenkite kepimo folika ir kepkite apie 30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių, kol sūris gražiai apskrus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai