Ingredientai

Miltai 200 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 100 g
Sviestas 130 g
Pienas 250 g
Sausos mielės 15 g
Druska žiupsnelis
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Mieles sumaišykite su miltais.

Kiaušinius išplakite su druska. Plakant po truputį supilkite miltus.

Pieną užvirkite, sudėkite sviestą, suberkite cukrų ir nukėlus nuo ugnies maišykite kol ištirps ir pravės.

Šiltą pieną supilkite į tešlą ir išmaišykite.

Pyrago formą ištepkite sviesto ir supilkite tešlą (tešla turi siekti ne daugiau kaip iki pusės formos).

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių (pyragas bus iškepęs, kai suplyš geltonas viršus).

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Naminis varškės apkepas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Naminis varškės apkepas

Morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu