Ingredientai

Morkos 0.5 kg
Sviestas 2 šaukštai
Rudasis cukrus 0.5 puodelio
Cinamonas 1 šaukštelis
Imbieras 0.5 šaukštelio
Druska žiupsnelis
Porcijos: 4
Šios gardžios morkytės tinka kaip saldus užkandis ar garnyras prie keptos vištos arba kalakuto.

Gaminimo eiga

Mažas morkytes nuskuskite ir nuplaukite. Didesnes dar ir supjaustykite šiaudeliais.

Morkas sudėkite į puodą, įpilkite vandens tiek, kad tik šiek tiek apsemtų.

Virkite 8-10 minučių.Vandenį nukoškite.

Kol morkos verda, ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir prieskonius. Gerai išmaišykite.

Ant apvirtų morkų supilkite sviestą ir maišant kepkite puodą dar 5-7 minutes ant nedidelės ugnies.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai