Ingredientai
Morkos
0.5
kg
Sviestas
2
šaukštai
Rudasis cukrus
0.5
puodelio
Cinamonas
1
šaukštelis
Imbieras
0.5
šaukštelio
Druska
žiupsnelis
Porcijos: 4
Šios gardžios morkytės tinka kaip saldus užkandis ar garnyras prie keptos vištos arba kalakuto.
Gaminimo eiga
Mažas morkytes nuskuskite ir nuplaukite. Didesnes dar ir supjaustykite šiaudeliais.
Morkas sudėkite į puodą, įpilkite vandens tiek, kad tik šiek tiek apsemtų.
Virkite 8-10 minučių.Vandenį nukoškite.
Kol morkos verda, ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir prieskonius. Gerai išmaišykite.
Ant apvirtų morkų supilkite sviestą ir maišant kepkite puodą dar 5-7 minutes ant nedidelės ugnies.
Atsiliepimai