Ingredientai
Miltai
250
g
Pienas
0.5
stiklinės
Mielės
20
g
Kiaušinių tryniai
3
vnt.
Sviestas
50
g
Cukrus
50
g
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Į šiltą pieną supilkite mieles ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su cukrumi. Įberkite dalį miltų į šiltą pieną ir išplakite. Palikite valandai pastovėti.
Tešlą vėl išplakite, supilkite likusius miltus, druską ir trynius. Gerai išminkykite.
Supilkite lydytą sviestą ir gerai išminkykite.
Palikite porai valandų, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą iškočiokite kuo ploniau (apie 2 mm storio), supjaustykite rėželiais, įvairiai išnarstykite.
Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Ištraukus nuvarvinkite ir apiberkite cukraus pudra.
Atsiliepimai